MTA Open Access

Az MTA Könyvtár és Információs Központban elérhető nyílt hozzáféréssel, online publikálással kapcsolatos szolgáltatások.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

THOR Bootcamp

2017. szeptember 28. 09:30 - 2017. szeptember 29. 16:00

Az MTA Könyvtár és Információs Központ együttműködésben a THOR projekt munkatársaival kétnapos rendezvényt szervez, melynek témája az egyedi azonosítók (Persistent Identifiers, PIDs) használata. A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a kutatók, a könyvtárosok, a fejlesztők, a kiadók munkatársai, a kutatásfinanszírozók és intézményfenntartók együtt gondolkozzanak az egyedi azonosítók tudományos kommunikációban betöltött szerepéről, alkalmazási lehetőségekről, a használat egységesítéséről.
A rendezvény célja, hogy gyakorlati foglalkozások segítségével ösztönözze az egyedi azonosítók használatát, támogassa a technikai integrációt és a stratégiai tervezést.

Az egyik napon a kutatókat szólítjuk meg, bemutatjuk, hogy illeszthető az egyedi azonosítók használata a kutatási folyamatba és milyen előnyökkel jár alkalmazásuk.
A másik napon azokat a szakembereket várjuk, akik az egyedi azonosítók felhasználásában és a stratégiai tervezésben érdekeltek.

A rendezvény mindkét napján angol nyelvű gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.

További információ

Prezentációk

2017 szeptember 28.

2017 szeptember 29.

What is Open Science and why should we care – Xiaoli Chen

Publishing software via Github – Ioannis Tsanaktsidis

Where are we with data citation – Xiaoli Chen

ORCID API walk-through – Tom Demeranville

Hands on with the ORCID API – adding affiliations and more – Tom Demeranville and Ioannis Tsanaktsidis

Kiegészítő anyagok

A THOR (Technical and Human Infrastructure for Open Research – https://project-thor.eu/) a H2020 program keretében az Európai Bizottság által finanszírozott 30 hónapos projekt.
Célja a kutatás támogatása a publikációk, a kutatási adatok és a kutatók közötti integráció elősegítésével, melynek eredményeképpen a források egyre szélesebb köre válik elérhetővé és kialakul egy fenntartható nemzetközi e-infrastruktúra.

Részletek

Kezdés:
2017. szeptember 28. 09:30
Vége:
2017. szeptember 29. 16:00

Helyszín

MTA Könyvtár és Információs Központ (2. emelet, Konferenciaterem)
Arany János utca 1.
Budapest, 1051 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
konyvtar.mta.hu/

Comments are Closed

A regisztráció lezárult.