MTA Open Access

Az MTA Könyvtár és Információs Központban elérhető nyílt hozzáféréssel, online publikálással kapcsolatos szolgáltatások.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

European Open Science Cloud

2020. május 18. 16:00 - 18:00

A HRDA (Hungarian node of Research Data Alliance) és a HUNOR (Hungarian Open Repositories) az NKFI Hivatal szakmai támogatásával párbeszédet kezdeményez a hazai kutatókkal a kutatási adatok kezelésének kérdéseiről.

Egyre több európai (H2020, ERC) és hazai (NKFI Hivatal) pályázati rendszerben követelmény a projektek során történő kutatási adatkezelés formális leírása. Ebben a témakörben a HRDA 2020 tavaszán meetup formában négy rendezvényt szervez Budapesten, havi rendszerességgel a kutatók tájékoztatására, véleményük megismerésére.
A helyszín felváltva az MTA Könyvtár és Információs Központ és a SZTAKI lesz. Hasonlóképpen Budapesten kívüli helyszíneken is számos meetup kerül megrendezésre a HUNOR szervezésében 2020 folyamán.

A meetup forma keretében rövid bevezető előadások után beszélgetésre, vitára lesz lehetőség.

A rendezvényekről folyamatosan tájékozódhatnak az http://openaccess.mtak.hu és az https://openscience.hu oldalakon.

European Open Science Cloud
Mohácsi János (KIFÜ)

Az EU nagyszabású kezdeményezése – az elektronikus és kutatási infrastruktúrák szövetségi, nyílt kutatást támogató adatkezelési és szolgáltatási együttműködése – az EOSC, amelynek célja egy versenyképes adat- és tudásgazdaság kiépítése Európában.

A meetup teret biztosít a kezdeményezés hazai megvalósításával kapcsolatos kérdések megvitatására. Szó kerül az EOSC jelenlegi készültségi fokáról, a tervezett szolgáltatásokról, azok igénybevételének lehetőségeiről, a használat feltételeiről.

Részletek

Dátum:
2020. május 18
Időpont:
16:00 - 18:00
Esemény kategória:

Szervező

Meetup szervező csapat
E-mail:

Helyszín

Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet
Kende utca 13-17.
Budapest, 1111 Magyarország
+ Google Térkép

Comments are Closed

A regisztráció lezárult.