MTA Open Access

Az MTA Könyvtár és Információs Központban elérhető nyílt hozzáféréssel, online publikálással kapcsolatos szolgáltatások.

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

DOI azonosító

2023. május 18. 10:00 - 11:00

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központja előadás-sorozatot indít a tudományos folyóiratok szerkesztőségeinek számára.

Az előadásokkal 4 meghirdetett témában nyújt támogatást a publikációk nyilvántartása, a folyóiratmenedzsment és az elérhetőség, nyílt hozzáférésű megjelenés témakörében.

Májusban az MTMT-vel és a DOI azonosítóval kapcsolatos témában várjuk az érdeklődőket, szeptemberben és októberben pedig az OJS (Open Journal Systems – folyóiratmenedzsment szoftver) bemutatására és a nemzetközi folyóiratrangsorok, az indexelés kérdéseire kerül sor.

Az előadások online formában, a Zoom-felületén kerülnek megrendezésre, az egyes alkalmak végén lehetőség nyílik a kérdések feltételére is.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A csatlakozáshoz a linkeket az adott előadás előtti napon küldjük ki, ezért a regisztráció az előadás napján már nem lehetséges.

 

DOI azonosító

Előadó: Virág Gabriella

Időtartam: 30 perc (+ kb. 30 perc a kérdésekre)

Az előadáson megválaszolásra kerülnek a DOI azonosítással kapcsolatos legfontosabb kérdések, miért van szükség a DOI azonosítóra, milyen előnyei vannak, mi(k)nek adható. Átbeszéljük a regisztráció feltételeit és a javasolt munkafolyamatot.

Részletek

Dátum:
2023. május 18
Időpont:
10:00 - 11:00

Helyszín

Online közvetítés, Zoom meeting

Szervező

Szakinformatikai Osztály

Comments are Closed

A regisztráció lezárult.