MTA Open Access

Az MTA Könyvtár és Információs Központban elérhető nyílt hozzáféréssel, online publikálással kapcsolatos szolgáltatások.

Keleti névsorrend megjelenítése az OJS-ben

Évek óta probléma az OJS-ben a keleti névsorrend megjelenítésének kialakítása. Örömmel számolok be arról, hogy van megoldás – köszönjük a Honvédségi Szemle szerkesztőségének, hogy megosztotta velünk az információt!

Még nincsen arról túl sok tapasztalatunk, hogy ez a megoldás az OAI-PMH-val történő adatcsere során okoz-e gondot, egyelőre nem láttuk ennek jelét. Ha valaki már használta ezt a megoldást és van tapasztalata, kérjük, hogy ossza meg velünk!

A felhasználó adatlapján a Preferált megszólítás mezőben kell megadni azt a névváltozatot, mellyel publikálni szeretnénk a cikkeket (mind magyar, mind egyéb nyelve(ke)n, attól függően, milyen nyelveket használ az adott folyóirat az OJS-ben). Lehetőség van így a keleti névsorrendben megjeleníteni a szerzők nevét, de akár a tudományos fokozatokat, rendfokozatokat is tartalmazhatja ez a névváltozat, megoldást jelent az asszonynevek kezelésére, de még akár az álnéven való publikálásra is.

Comments are Closed