MTA Open Access

Az MTA Könyvtár és Információs Központban elérhető nyílt hozzáféréssel, online publikálással kapcsolatos szolgáltatások.

A ListRecords error 500 hiba javítása

A 3.3-as OJS-ek esetében azt vettük észre az OAIkeresőben, hogy leáll a cikkek automatikus aratása. Megpróbáltuk megnézni néhány érintett folyóirat cikkeinek adatait az OAI base URL-n, de mikor a ListIdentifiers menüben az oai_dc címkére kattintottunk, 500-as hibát adott az OJS.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár munkatársai az alábbi összefoglalót osztották meg velünk a náluk felmerült hiba kezeléséről:

A ListRecords error 500 hibánál PHP log alapján indultunk el, ami a mods34 modul hibájára utaló bejegyzéseket tartalmazott. Kiderült, hogy az újabb ojs plugin-csomag már nem is tartalmazza a mods34 elemet, az kivezetésre került a rendszerből, de a hibaüzenetek mégis erre hivatkoznak. Minden adatbázistáblából törölve lettek a régi OJS verzió(k)ból örökölt mods34-re utaló bejegyzések, figyelembe véve a mods34 -re történő bármely utalását olyan táblákban is, amik csak hivatkoztak a mods34 valamely más táblabeli azonosítójára. A legfőbb változást a filter_groups táblában történt, az ottani mods34 sorok törlése oldotta meg végül az OAI problémát.

Reméljük, hogy segítségetekre lesz az információ!

 

Comments are Closed