THOR Bootcamp

Kategória
THOR Bootcamp
Dátum:
2017. szeptember 28. 09:00 - 2017. szeptember 29. 12:00
Helyszín:
MTA Könyvtár és Információs Központ- Budapest, Arany János u. 1.

Az MTA Könyvtár és Információs Központ együttműködésben a THOR projekt munkatársaival kétnapos rendezvényt szervez, melynek témája az egyedi azonosítók (Persistent Identifiers, PIDs) használata. A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a kutatók, a könyvtárosok, a fejlesztők, a kiadók munkatársai, a kutatásfinanszírozók és intézményfenntartók együtt gondolkozzanak az egyedi azonosítók tudományos kommunikációban betöltött szerepéről, alkalmazási lehetőségekről, a használat egységesítéséről.
A rendezvény célja, hogy gyakorlati foglalkozások segítségével ösztönözze az egyedi azonosítók használatát, támogassa a technikai integrációt és a stratégiai tervezést.


Az egyik napon a kutatókat szólítjuk meg, bemutatjuk, hogy illeszthető az egyedi azonosítók használata a kutatási folyamatba és milyen előnyökkel jár alkalmazásuk.
A másik napon azokat a szakembereket várjuk, akik az egyedi azonosítók felhasználásában és a stratégiai tervezésben érdekeltek.

Az esemény programját a regisztrálók által kitöltött kérdőíveken adott válaszok alapján állítjuk össze, amit szeptemberben teszünk közzé.
A rendezvény mindkét napján angol nyelvű gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.

 

További információ és regisztráció


THOR projekt

A THOR (Technical and Human Infrastructure for Open Research - https://project-thor.eu/) a H2020 program keretében az Európai Bizottság által finanszírozott 30 hónapos projekt. Célja a kutatás támogatása a publikációk, a kutatási adatok és a kutatók közötti integráció elősegítésével, melynek eredményeképpen a források egyre szélesebb köre válik elérhetővé és kialakul egy fenntartható nemzetközi e-infrastruktúra.

 
 

Dátumok:

  • : 2017. szeptember 28. 09:00 - 2017. szeptember 29. 12:00

Powered by iCagenda